Proces - Horsten Leatherfashion
15350
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15350,bridge-core-2.4.9,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15652

Inspiratie & Sampling

 Het begint allemaal in Tilburg, waar de designs van de nieuwe tassen gecreëerd worden. Dit doen wij in samenspraak met onze klant en aan de hand van de sfeer van de collecties die onze klant heeft vastgesteld.

Het beeld wordt dan gekoppeld aan de modellen die wij in onze showroom voorbereiden. Deze designs gaan, na eventuele aanpassingen, richting India om daar in de vorm van concrete monsters geproduceerd te worden.

Deze monsters worden met de hand gemaakt en verstuurd naar Nederland.

Finalization

Aan de hand van de monsters gaan wij in samenspraak met de klant de tas fine tunen naar wens. Dit doen wij door het checken van de modellen, leersoorten & kleuren.

Nadat we de nodige wijzigingen doorgenomen hebben zullen we definitieve wijzigingen communiceren zodat ‘final samples’ gemaakt kunnen worden en de we de perfecte tas voor onze klant in productie kunnen brengen.

Productie

Productietijd neemt 3 tot 4 maanden in beslag dus wij adviseren altijd vroegtijdig een afspraak in te plannen. Hierdoor is er voldoende tijd gedurende het proces en kan het beste resultaat behaald worden.

Alle wensen zoals eigen logo, naamkaartjes en verpakkingswensen kunnen meegenomen worden in productie, zodat we al onze klanten naar wens kunnen bedienen.

 

Bijgaand beelden van de productie van ons eigen merk BURKELY, om een inzicht op productie te geven.

Certificaten

Vanuit hogere instanties worden veel bedrijven momenteel verplicht hun producten te testen op chemicaliën, productieproces en overige activiteiten die gepaard gaan met gehele supply chain.

Horsten Leatherfashion voldoet aan de nodige certificeringen en levert leer-testrapporten indien nodig. Tevens zetten we ons in voor betere arbeidsomstandigheden en zijn we aangesloten bij BSCI.

BSCI is een gedragscode en gebaseerd op internationale verdragen die de rechten van werknemers beschermen. Hierbij gaat het om de volgende sleutelbegrippen:

 

– Maatschappelijk verantwoord beleid

– Arbeidsduur en overwerk

– Non-discriminatie

– Tegengaan van kinderarbeid en dwangarbeid

– Speciale bescherming van jonge werknemers

– Uitbetalen van een minimumloon

– Voorzieningen voor een veilige en gezonde werkvloer

– Milieubescherming en geen onzekere werkgelegenheid